Countable / Uncountable Nouns

1. man
a) count
b) non-count
c) both

2. rice
a) count
b) non-count
c) both

3. time
a) count
b) non-count
c) both

4. information
a) count
b) non-count
c) both

5. weather
a) count
b) non-count
c) both

6. class
a) count
b) non-count
c) both

7. furniture
a) count
b) non-count
c) both

8. soap
a) count
b) non-count
c) both

9. idea
a) count
b) non-count
c) both

10. light
a) count
b) non-count
c) both

11. sheep
a) count
b) non-count
c) both

12. data
a) count
b) non-count
c) both

13. blood
a) count
b) non-count
c) both

14. salt
a) count
b) non-count
c) both

15. house
a) count
b) non-count
c) both

16. glass
a) count
b) non-count
c) both

17. knowledge
a) count
b) non-count
c) both

18. goose
a) count
b) non-count
c) both

19. room
a) count
b) non-count
c) both

20. louse
a) count
b) non-count
c) both

21. chocolate
a) count
b) non-count
c) both

22. money
a) count
b) non-count
c) both

23. iron
a) count
b) non-count
c) both

24. love
a) count
b) non-count
c) both

25. hair
a) count
b) non-count
c) both

Ответы к упражнению:

1. a

2. b

3. c

4. b

5. b

6. a

7. b

8. a

9. a

10. c

11. a

12. a

13. b

14. b

15. a

16. c

17. b

18. a

19. c

20. a

21. c

22. b

23. c

24. b

25. c



Countable / Uncountable Nouns